• 020 23 8 49 82
  • Available Monday to Friday from 9:30 AM to 5:00 PM
  • info@osteopathielaarman.nl

TREATMENT

Pregnancy
and fertility

Osteopathie bij een kinderwens:

Is een zwangerschap voor jou niet vanzelfsprekend? En zijn er geen medische aanwijsbare redenen hiervoor? Dan kan wellicht een afspraak bij een van onze osteopaten wellicht jou/jullie verder helpen. Om zwanger te worden spelen er ontzettend veel aspecten een rol. Het is telkens weer een wonder hoe een bevrucht eitje zich verder kan ontwikkelen/groeien tot een volmaakt prachtig kindje. Bij de vruchtbaarheid spelen onder andere hormonen, doorbloeding en bewegelijkheid van de baarmoeder en eierstokken een belangrijke rol. Wanneer deze bewegelijkheid verminderd is door bijvoorbeeld een buik-, bekkenoperaties, ontstekingen of trauma’s, kan dat de bevruchting belemmeren.

Een osteopathische behandeling kan een positieve effect hebben op de doorbloeding en bewegelijkheid van je baarmoeder en eierstokken.

Osteopathie tijdens de zwangerschap:

Als je zwanger bent, groeit je buik door de groei van je kindje en baarmoeder. Hierdoor komt er steeds meer druk op je bekken en onderrug. Daarnaast zorgen de hormonen ervoor dat de banden en gewrichten soepeler worden.

Dit kan zorgen voor vervelende lichamelijke klachten zoals, bekken- rug en nekklachten, blaasproblemen, spijsverteringsklachten, harde buiken, maagzuur oprispingen, kortademigheid etc. Een behandeling bij een van onze osteopaten kan uitkomst bieden en zorgt ervoor dat je lichaam beter kan omgaan met de veranderingen. Benieuwd of je terecht kan met jouw klachten bij de osteopaat? Neem dan gerust contact op met onze praktijk!

OSTEOPATHIE NA DE BEVALLING:

Houden je fysieke klachten na de bevalling aan of verergeren ze? Heb je bijvoorbeeld nog steeds last van bekkenpijn, nek- rug of schouder gerelateerde klachten, incontinentie of blaasproblematiek? Onze osteopaten kunnen je hierbij helpen. Ook kunnen zij je helpen bij het litteken van een keizersnede of een episiotomie (knip tijdens de bevalling). Na operaties in de buik ontstaan bij nagenoeg iedereen verklevingen in de buik.
Bij een keizersnede gebeurt dit vooral tussen het litteken en de baarmoeder. Eveneens tussen de baarmoeder en de dunne darm maar ook tussen de baarmoeder en de blaas. Klachten en symptomen die kunnen ontstaan zijn rug of heup klachten. Dit komt doordat het littekenweefsel dusdanig trekt dat het heiligbeen, de heup of de onderrug blokkeert. Zelfs nog jaren na de operatie kan dit klachten geven. Klachten die daarnaast veel voorkomen zijn problemen van de blaas na een keizersnede. Denk hierbij aan urineverlies of vaker moeten urineren dan voorheen met een kleinere hoeveelheid.
Tevens kunnen de verklevingen bij veel vrouwen darmklachten veroorzaken, doordat de darm minder beweeglijk is. Door de aanwezigheid van verklevingen zijn diaree, winderigheid, buikpijn, een opgezette buik, misselijkheid of verstopping mogelijk. Ongeveer 6 weken na de bevalling mag de eerste behandeling met de osteopaat gepland worden. Benieuwd of je terecht kan met jouw klachten bij de osteopaat? Neem dan gerust contact op met onze praktijk!